Zonnepanelen reinigen

In het voorjaar wordt geadviseerd uw zonnepanelen de jaarlijkse reinigingsbeurt te geven. De zonnige 6 maanden staan voor de deur en die maanden zorgen voor 75% van de jaarlijkse opbrengst. Beter met schone panelen de zomer door dan met bevuilde panelen. 

Veel leveranciers van zonnepanelen geven aan dat een flinke regenbui je zonnepanelen automatisch reinigt, ze reinigen zichzelf. Met een land als Nederland regent het veel, hierbij blijven toch resten van fijn stof, stuifmeel en sahara zand op de panelen achter. En wat te denken van hardnekkige vogelpoep of bladeren die op de panelen blijven liggen.
 zonnepanelen op schuine daken zijn voor ons in meeste gevallen prima te bereiken. voor de schoonmaak van de zonnepanelen gebruiken wij osmosewater ook hoge gelegen zonnepanelen zijn bereikbaar

Door het regelmatig schoonmaken van de panelen blijft de energie productie optimaal en zal eventueel ophopend vuil op de panelen en tussen het aluminium frame en het glas worden voorkomen.

"Onderzoek heeft aangetoond dat het 1 a 2 keer per jaar schoonmaken van zonnepanelen toch een extra redement van 3% oplevert".

Hoe werken wij: 

 • Reiniging met speciaal osmose water, er blijft geen kalk achter
 • Alleen gebruik zachte borstels
 • Optimaal rendement


Prijzen: 
Omdat de hoeveelheid zonnepanelen en de bereikbaarheid ervan bij iedereen anders is, is er geen vaste prijs te bepalen voor de schoonmaak van uw zonnepanelen. We komen graag vooraf bij u een offerte voor de reiniging van uw zonnepanelen opnemen om een prijsopgave te kunnen maken. 
  
Offerte aanvragen

Referenties

 • "

  " Een duidelijke prijsopgave, op tijd verschijnen en een streeploos resultaat, dat is Luctor et Emergoglazenwasserij!"

  "
  Lees meer
 • "

  Als jong bedrijf hebben wij met Luctor et Emergo een relatie waar wij nog lang op kunnen bouwen en rekenen. Bij onze opening hebben zij onze ramen en gevels keurig gewassen.

  "
  Lees meer